Emissie-arm Slopen


Van Zundert Sloopwerken is al sinds 1955 een pionier in de sloopbranche en wijdt zich aan emissie-arm slopen. Dit maakt een essentieel onderdeel uit van onze circulaire sloopdiensten, met een focus op innovatie en duurzaamheid.

Circulaire sloop door Van Zundert

Onze visie op emissie-arm slopen


Emissie-arm slopen is met name van groot belang in kwetsbare gebieden, zoals Natura 2000-gebieden. Hier is het essentieel om de ecologische impact tot een minimum te beperken. Onze benadering zorgt ervoor dat we in deze gevoelige omgevingen kunnen werken met respect voor de natuur en de omgeving.

Offerte aanvragen


Bent u geïnteresseerd in onze diensten voor emissie-arm slopen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we de mogelijkheden en bespreken we uw specifieke behoeften om tot de beste oplossing te komen.

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om contact op te nemen over uw aanvraag. Zie ook onze privacyverklaring.

* verplichte velden

Circulair slopen voor een duurzame oplossing

Kenmerken van emissie-arm slopen
bij Van Zundert Sloopwerken


Ondanks de huidige technologische beperkingen, waarbij volledig emissie-loos slopen nog niet haalbaar is door het gebrek aan voldoende krachtige elektrische vervangers voor sommig zwaar materieel, streeft Van Zundert Sloopwerken ernaar om zo emissie-arm mogelijk te werken.

Onze specifieke aanpak voor emissie-arm slopen omvat:

emissie arm slopen blauwe diesel 02 transparent

Gebruik van 'Blauwe Diesel'

Voor zware sloopmachines gebruiken we Blauwe Diesel, een duurzame dieselbrandstof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Dit zorgt voor een aanzienlijke emissiereductie en is een stap richting een CO2-neutraal proces.

emissie arm hybride sloopkraan 01

Elektrisch en hybride materieel

Voor middelgroot tot klein materieel, zoals schrankladers en minikranen, gebruiken we elektrische modellen. Onze hybride sloopkraan, zoals de Cat 336F XE Hybride, verbetert de brandstofzuinigheid en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

emissie arm slopen duurzaam

Duurzaam transport en afvalbeheer

We selecteren zorgvuldig transporteurs voor afvalstromen, met een focus op duurzaamheid en minimalisering van CO2-uitstoot. Voor de verplaatsing van ons team gebruiken we elektrische voertuigen.

groene energievoorzieningen 02

Groene energievoorzieningen

Op locatie maken we gebruik van groene aggregaten en zelfvoorzienende schaftgelegenheden, aangedreven door zonnepanelen en accupakketten.

Onze circulaire werkwijze
Krachtig in haar eenvoud


Circulaire werkwijze

Circulair sloopbedrijf van Zundert

Van Zundert

• Ontmanteling van bouwwerken
• Sanering van asbest en bodem

 
Circulair slopen

Materialen

• Direct bruikbare bouwmaterialen
• Grondstof voor bouwmaterialen

 
Hergebruik van materialen

Hergebruik

• Hergebruik van bouwmaterialen
• Herontwikkeling van bouwwerken

2.500.000+ m³

vakkundig ontmanteld en gesaneerd
Hergebruik van materialen door circulair slopen

99,5%

herbruikbaarheid
van materialen
Circulaire sloop projecten

10.000+

projecten voorzien
van materialen
Vermindering van CO2 uitstoot

50.000+

bomen geplant voor
CO2-compensatie

Circulair slopen: hergebruik van materialen

Waarom kiezen voor Van Zundert Sloopwerken?


  • Deskundigheid in gevoelige gebieden: Onze ruime ervaring in Natura 2000-gebieden en andere ecologisch gevoelige locaties toont onze expertise in het werken onder strikte milieuvoorwaarden. We passen ons naadloos aan de lokale eisen en regelgeving aan, terwijl we tegelijkertijd de impact op de omgeving minimaliseren.

  • Duurzaamheid en milieubewustzijn: Van Zundert Sloopwerken is actief in het verminderen van onze ecologische voetafdruk, zoals blijkt uit onze deelname aan de CO2-prestatieladder en het keteninitiatief 'Duurzame Leverancier'. Deze inspanningen weerspiegelen onze toewijding aan duurzame bedrijfsvoering en het behalen van Sustainable Development Goals.

  • Persoonlijke service: Door onze platte organisatiestructuur garanderen wij een snelle en effectieve communicatie. Elke klant krijgt een persoonlijke benadering en op maat gemaakte oplossingen, waarbij we nauw samenwerken om te zorgen dat aan alle specifieke wensen en eisen wordt voldaan.

  • Concurrerende tarieven: Dankzij onze jarenlange ervaring en efficiënte bedrijfsvoering zijn wij in staat om hoogwaardige sloopdiensten te bieden tegen concurrerende prijzen. Wij bieden transparante kostenramingen, waarbij we streven naar het bieden van de beste waarde voor onze klanten.

Samen werken aan een duurzame toekomst

Bij Van Zundert Sloopwerken zijn we toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke sloopdiensten. Neem contact op voor meer informatie en om te ontdekken hoe we samen kunnen werken aan een duurzame toekomst.

Veel gestelde vragen over emissie-arm slopen


Wat is emissie-arm slopen?

Emissie-arm slopen is een sloopmethode waarbij de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2 en fijnstof, tot een minimum wordt beperkt. Dit wordt bereikt door het gebruik van duurzame brandstoffen, elektrische of hybride machines en andere milieuvriendelijke praktijken.

Waarom is emissie-arm slopen belangrijk?

Emissie-arm slopen is essentieel voor het beschermen van het milieu en de volksgezondheid, vooral in stedelijke of ecologisch gevoelige gebieden zoals Natura 2000-gebieden. Het vermindert de impact op de luchtkwaliteit en draagt bij aan een duurzamere bouwsector.

Is volledig emissie-loos slopen mogelijk?

Momenteel is volledig emissie-loos slopen nog niet haalbaar vanwege technologische beperkingen, vooral bij zwaarder sloopmaterieel. Van Zundert Sloopwerken streeft echter naar het gebruik van de meest emissie-arme methoden die momenteel beschikbaar zijn.

Welke technieken gebruikt Van Zundert Sloopwerken voor emissie-arm slopen?

Wij gebruiken onder andere 'Blauwe Diesel' voor onze zware machines, elektrisch en hybride materieel voor lichtere werkzaamheden, groene energievoorzieningen zoals zonne-energie en efficiënt afval- en transportmanagement.

Hoe draagt Van Zundert Sloopwerken bij aan duurzaamheid buiten emissie-arm slopen?

Naast het beperken van emissies, zetten we ons in voor recycling en hergebruik van materialen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het creëren van lokale werkgelegenheid.

Wilt u meer weten over onze aanpak van emissie-arm slopen?

Plan een kennismakingsgesprek om te ontdekken hoe Van Zundert Sloopwerken uw project milieuvriendelijk en efficiënt kan aanpakken. Onze specialisten zijn toegewijd aan het realiseren van uw sloopproject met minimale impact op het milieu en maximale aandacht voor duurzaamheid.

Neem contact op