Renovatiesloop


Gebouwen strippen voor renovatie en herbestemming? Voor renovatiesloop kunt u rekenen op de expertise van Van Zundert. Of het nu gaat om een rijksmonument, wooncomplex of kantoorpand.

Renovatiesloop door Van Zundert


De uitvoering is altijd in handen van onze eigen medewerkers, deskundig en betrokken. En ook alle materieel en materialen zijn in eigen beheer. Daarmee is Van Zundert vooral een heel economische optie als u iets te renoveren heeft. Ook doordat we in één moeite het saneren van asbest en bodem voor onze rekening kunnen nemen.

Wilt u snel een offerte aanvragen voor renovatiesloop? Vul uw (bedrijfs)naam en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op!

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om contact op te nemen over uw aanvraag. Zie ook onze privacyverklaring.

* verplichte velden

Renovatiesloop Projecten


Een overzicht van de verschillende renovatiesloop projecten die Van Zundert voor opdrachtgevers heeft uitgevoerd:

Renovatiesloop Waldeck Pyrmontkade Den Haag

Renovatiesloop en asbestsanering rijksmonument Het Wapen van Savoyen, Delft

Totaalsloop Boulevard Scheveningen

Renovatiesloop en asbestsanering bijgebouw Appeltheater, Scheveningen

Van Zundert Hero Totaalsloop

Totaalsloop

Naast renovatiesloop verzorgt Van Zundert ook totaalsloop. Gebouwen volledig verwijderen, daar draait Van Zundert zijn hand niet voor om. En we doen het ook nog eens snel, efficiënt en verantwoord. Van binnenstedelijke projecten tot industriële totaalsloop, Van Zundert heeft er de kennis en het materieel voor.

Alles over totaalsloop

Van Zundert Hero Sanering

Sanering

Circulair sloopwerk gaat vaak hand in hand met sanering. Naast totaalsloop, renovatiesloop en andere sloopwerkzaamheden is Van Zundert ook gespecialiseerd in sanering van asbest en circulaire grondsanering. Ontdek wat Van Zundert op het gebied van sanering voor u kan betekenen.

Meer over sanering

Circulair slopen werkwijze

Circulaire werkwijze

Niet slopen, maar juist behouden. Waar ‘slopen’ vooral doet denken aan iets vernietigen, is Van Zundert juist bezig met het behouden van materialen voor hergebruik. Niet omdat circulair denken de laatste jaren in de mode is geraakt, maar simpelweg omdat we nooit anders hebben gedaan.

Meer over circulair slopen

Veel gestelde vragen over Renovatiesloop


Wat is renovatiesloop?

Renovatiesloop is het proces van het selectief slopen of demonteren van delen van een gebouw of constructie om het te renoveren, te verbeteren, te repareren of te herontwikkelen, met behoud van de structurele integriteit en waardevolle elementen.

Wat is het verschil tussen renovatiesloop en totaalsloop?

Bij een totaalsloop wordt een heel gebouw of constructie afgebroken, terwijl bij een renovatiesloop alleen specifieke delen worden verwijderd om het gebouw te renoveren en te verbeteren.

Waarom zou ik kiezen voor renovatiesloop?

Renovatiesloop is vaak voordeliger en milieuvriendelijker dan totaalsloop, omdat het minder afval genereert en de bestaande structurele elementen behoudt. Het kan ook helpen om de karakteristieke kenmerken van een gebouw te behouden en de levensduur ervan te verlengen.

Wat zijn de belangrijkste stappen bij renovatiesloop?

De belangrijkste stappen bij renovatiesloop zijn: planning, inschatting van de kosten, het verkrijgen van de benodigde vergunningen, asbest- en milieuanalyses, het selectief slopen van de specifieke delen, het sorteren en recyclen van het sloopafval en de voorbereiding van het gebouw voor renovatie.

Welke materialen kunnen worden hergebruikt na renovatiesloop?

Veel materialen kunnen worden hergebruikt of gerecycled na een renovatiesloop, zoals bakstenen, beton, hout, metaal, glas, isolatiematerialen en dakpannen.

Hoe lang duurt een renovatiesloop?

De duur van een renovatiesloop hangt af van de omvang en complexiteit van het project, maar kan variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Welke vergunningen zijn nodig voor renovatiesloop?

De vergunningen die nodig zijn voor renovatiesloop variëren per locatie en kunnen bouwvergunningen, sloopvergunningen en milieuvergunningen omvatten. Neem contact op met uw lokale overheidsinstanties om de specifieke vereisten voor uw project te achterhalen.

Is asbest een probleem bij renovatiesloop?

Asbest kan een probleem zijn bij renovatiesloop, vooral in oudere gebouwen. Voordat u met de sloop begint, is het belangrijk om een asbestanalyse uit te voeren om de aanwezigheid van asbest te identificeren en passende maatregelen te treffen voor een veilige verwijdering.

Hoeveel kost een renovatiesloop?

De kosten van een renovatiesloop variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van het project, de locatie, de te verwijderen materialen en constructie-elementen en de noodzaak om gevaarlijke stoffen te verwijderen of speciale maatregelen te nemen voor historische gebouwen.

Wat zijn de belangrijkste veiligheidsmaatregelen tijdens een renovatiesloop?

Enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen zijn onder andere het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), het afzetten van het werkgebied, het regelmatig controleren van de stabiliteit van de structuur en het nemen van voorzorgsmaatregelen bij het omgaan met gevaarlijke materialen zoals asbest.

Wat is de rol van een architect of aannemer bij renovatiesloop?

Een architect of aannemer kan u helpen bij het plannen van het renovatieproject, het beoordelen van de bestaande structuur en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Ze kunnen ook advies geven over het sloopproces en ervoor zorgen dat het project voldoet aan de bouwvoorschriften en veiligheidsnormen.

Wat gebeurt er als tijdens de renovatiesloop onverwachte problemen worden ontdekt?

Als er tijdens de renovatiesloop onverwachte problemen worden ontdekt, zoals structurele schade, verborgen asbest of onvoorziene kosten, is het belangrijk om met uw sloopbedrijf, architect of aannemer te overleggen over de beste manier om deze problemen aan te pakken en de impact op het project te minimaliseren.

Hoe zit het met geluidsoverlast tijdens een renovatiesloop?

Geluidsoverlast kan een probleem zijn tijdens een renovatiesloop. Overleg met uw sloopbedrijf over de te nemen maatregelen om geluidshinder te beperken, zoals het gebruik van geluidsdempende machines en het in acht nemen van de toegestane werktijden.

Wat is de beste manier om afval te beheren tijdens een renovatiesloop?

Het is belangrijk om een afvalbeheerplan op te stellen voor uw renovatiesloopproject. Dit plan moet onder meer het scheiden van afval op de bouwplaats, het hergebruiken of recyclen van materialen en het op verantwoorde wijze afvoeren van niet-recyclebaar afval omvatten.

Hoe beïnvloedt een renovatiesloop de waarde van mijn pand?

Een goed uitgevoerde renovatiesloop en renovatie kunnen de waarde van uw pand verhogen door het verbeteren van de functionaliteit, esthetiek en energie-efficiëntie. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de kosten van de sloop en renovatie, evenals de potentiële impact op de verkoopbaarheid van het pand.

Zijn er speciale overwegingen voor historische gebouwen tijdens een renovatiesloop?

Bij historische gebouwen is het belangrijk om rekening te houden met de culturele en architectonische waarde van het pand. Dit kan het behoud van bepaalde historische elementen en het gebruik van traditionele bouwtechnieken en -materialen inhouden. Neem contact op met uw lokale erfgoedorganisatie voor advies en richtlijnen met betrekking tot historische gebouwen en renovatiesloop.

Moet ik rekening houden met lokale bouwvoorschriften tijdens een renovatiesloop?

Ja, het is belangrijk om rekening te houden met lokale bouwvoorschriften en -regelgeving tijdens een renovatiesloop. Deze voorschriften kunnen betrekking hebben op veiligheid, afvalbeheer, geluidshinder, energie-efficiëntie en milieubescherming. Raadpleeg uw lokale overheidsinstanties voor meer informatie over de specifieke vereisten voor uw project.

Hoe zit het met de stabiliteit van de overgebleven structuur na een renovatiesloop?

Tijdens een renovatiesloop is het belangrijk om de stabiliteit van de overgebleven structuur te bewaken. Een ervaren sloopbedrijf of aannemer kan u helpen bij het beoordelen en handhaven van de stabiliteit, evenals het implementeren van tijdelijke ondersteuning waar nodig.

Hoe ga ik om met gevaarlijke stoffen zoals loodverf of PCB's tijdens een renovatiesloop?

Gevaarlijke stoffen zoals loodverf of PCB's moeten op een veilige en verantwoorde manier worden behandeld tijdens een renovatiesloop. Schakel gespecialiseerde bedrijven in voor het identificeren en verwijderen van deze materialen. Volg de relevante veiligheidsmaatregelen en regelgeving om blootstelling en milieurisico's te minimaliseren.

Kan ik een renovatiesloop combineren met een aanbouw of uitbreiding van mijn pand?

Ja, een renovatiesloop kan worden gecombineerd met een aanbouw of uitbreiding van uw pand. Werk samen met een architect of aannemer om een geïntegreerd ontwerp te ontwikkelen dat de bestaande structuur en de nieuwe toevoeging harmonieus combineert.

Kan ik mijn renovatiesloopproject verzekeren?

Ja, u kunt uw renovatiesloopproject verzekeren om u te beschermen tegen onvoorziene risico's en schade. Verzekeringspolissen kunnen dekking bieden voor zaken als aansprakelijkheid, materiële schade en bedrijfsonderbreking. Raadpleeg een verzekeringsagent voor meer informatie over de meest geschikte verzekering voor uw project.

Is het mogelijk om een renovatiesloop uit te voeren terwijl het gebouw nog in gebruik is?

Het is mogelijk om een renovatiesloop uit te voeren terwijl het gebouw nog in gebruik is, maar het vereist zorgvuldige planning en coördinatie om overlast en veiligheidsrisico's te minimaliseren. Werk nauw samen met uw sloopbedrijf, architect en aannemer om een gedetailleerd plan op te stellen en duidelijke communicatie te waarborgen tussen alle betrokken partijen.

Kunt u de hulp van ons circulair sloopbedrijf gebruiken?

Onze experts staan voor u klaar, we antwoorden zo snel mogelijk!

Neem contact op