Totaalsloop


Gebouwen volledig slopen, daar draait Van Zundert zijn hand niet voor om. En we doen het ook nog eens snel, efficiënt en verantwoord. Van binnenstedelijke projecten tot industriële totaalsloop, Van Zundert heeft er de kennis en het materieel voor.

Totaalsloop door Van Zundert


Protocollen volgen we nauwlettend op. Niet voor niets zijn we in het bezit van alle certificaten die de kwaliteit van onze werkzaamheden waarborgen. Vanzelfsprekend nemen we alle maatregelen die eventuele hinder voor de omgeving kunnen voorkomen, zoals geluidsreducerende bouwhekken of het nat houden van het complex om stofvorming voor te zijn.

Wilt u snel een offerte aanvragen voor totaalsloop? Vul uw (bedrijfs)naam en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op!

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om contact op te nemen over uw aanvraag. Zie ook onze privacyverklaring.

* verplichte velden

Totaalsloop Projecten


Een overzicht van de verschillende totaalsloop projecten die Van Zundert in opdracht heeft uitgevoerd:

Circulaire sloop ONS-gebouwen Schiedam

Circulaire totaalsloop en asbestsanering Zoeterwoude

Circulaire totaalsloop en asbestsanering Maassluis

Circulaire ontmanteling Bomenwijk Delft

Van Zundert Hero Renovatiesloop

Renovatiesloop

Naast totaalsloop verzorgt Van Zundert ook renovatiesloop. Gebouwen strippen voor renovatie en herbestemming? Daarbij kunt u rekenen op de expertise van Van Zundert. Of het nu gaat om een rijksmonument, wooncomplex of kantoorpand.

Alles over renovatiesloop

Van Zundert Hero Sanering

Sanering

Circulair sloopwerk gaat vaak hand in hand met sanering. Naast totaalsloop, renovatiesloop en andere sloopwerkzaamheden is Van Zundert ook gespecialiseerd in sanering van asbest en grond. Ontdek wat Van Zundert op het gebied van sanering voor u kan betekenen.

Meer over sanering

Circulair slopen werkwijze

Circulaire werkwijze

Niet slopen, maar juist behouden. Waar ‘slopen’ vooral doet denken aan iets vernietigen, is Van Zundert juist bezig met het behouden van materialen voor hergebruik. Niet omdat circulair denken de laatste jaren in de mode is geraakt, maar simpelweg omdat we nooit anders hebben gedaan.

Meer over circulair slopen

Veel gestelde vragen over Totaalsloop


Wat is totaalsloop?

Totaalsloop is het proces waarbij een gebouw, constructie of object volledig wordt afgebroken en verwijderd. Dit kan nodig zijn vanwege veroudering, instabiliteit, of om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen.

Wat is het verschil tussen totaalsloop en renovatiesloop?

Bij totaalsloop wordt een gebouw of constructie volledig afgebroken en verwijderd, terwijl bij renovatiesloop alleen bepaalde delen van een gebouw worden gesloopt om ruimte te maken voor verbeteringen of uitbreidingen.

Hoe lang duurt een totaalsloop?

De duur van een totaalsloop varieert afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project. Het kan enkele dagen duren voor kleine gebouwen, maar kan weken of zelfs maanden in beslag nemen voor grotere constructies.

Is een sloopvergunning vereist voor totaalsloop?

Ja, in de meeste gevallen is een sloopvergunning vereist voor totaalsloop. Het verkrijgen van een vergunning kan enige tijd duren en vereist meestal goedkeuring van de lokale overheid.

Hoe worden materialen gerecycled tijdens totaalsloop?

Tijdens het sloopproces worden materialen zoals beton, staal, hout en bakstenen gescheiden en naar recyclingfaciliteiten gebracht. Hier worden de materialen verwerkt en omgevormd tot nieuwe bouwmaterialen of andere producten.

Wat zijn de milieueffecten van totaalsloop?

Totaalsloop kan leiden tot de productie van stof, geluidsoverlast en trillingen. Afvalstoffen zoals asbest kunnen ook vrijkomen tijdens het proces. Sloopbedrijven zijn verantwoordelijk voor het beheersen van deze effecten en moeten voldoen aan milieuwetgeving.

Hoe wordt de veiligheid tijdens totaalsloop gegarandeerd?

Er zijn strikte veiligheidsrichtlijnen voor totaalsloop om ongelukken en letsel te voorkomen. Dit omvat het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, een gedetailleerd sloopplan en het beveiligen van de slooplocatie om onbevoegde toegang te voorkomen.

Wat zijn de kosten van totaalsloop?

De kosten van totaalsloop variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project, evenals de locatie. Factoren zoals de hoeveelheid afval, recycling, arbeidskosten en de vereiste vergunningen beïnvloeden ook de uiteindelijke kosten.

Wat zijn de alternatieven voor totaalsloop?

Alternatieven voor totaalsloop zijn renovatiesloop, waarbij alleen bepaalde delen van een gebouw worden verwijderd, en deconstructie, waarbij een gebouw zorgvuldig wordt gedemonteerd om zoveel mogelijk materialen te behouden voor hergebruik of recycling. Beide alternatieven kunnen minder ingrijpend zijn voor het milieu en helpen bij het behoud van waardevolle bouwmaterialen.

Wat is selectieve sloop?

Selectieve sloop is het proces waarbij specifieke delen van een gebouw of constructie zorgvuldig worden verwijderd, terwijl de rest intact blijft. Dit kan worden gedaan om bepaalde architecturale elementen te behouden of om materialen voor hergebruik te verzamelen.

Wat gebeurt er met gevaarlijk afval tijdens totaalsloop?

Tijdens een totaalsloop moeten gevaarlijke materialen, zoals asbest, zorgvuldig worden geïdentificeerd en afgevoerd volgens specifieke regelgeving. Dit zorgt ervoor dat het risico voor de volksgezondheid en het milieu tot een minimum wordt beperkt.

Wat is de rol van een sloopaannemer bij totaalsloop?

Een sloopaannemer is verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van het totaalsloopproject. Ze stellen een sloopplan op, zorgen voor de benodigde vergunningen, beheren het personeel, de materialen en de apparatuur en zorgen ervoor dat het project veilig en efficiënt wordt uitgevoerd.

Hoe wordt de waarde van gesloopte materialen bepaald?

De waarde van gesloopte materialen wordt bepaald door de kwaliteit, hoeveelheid en bruikbaarheid van de materialen. Materialen die gemakkelijk kunnen worden hergebruikt of gerecycled, zoals staal en beton, hebben doorgaans een hogere waarde dan materialen die moeilijk te verwerken zijn.

Hoe worden omliggende gebouwen beschermd tijdens totaalsloop?

Om omliggende gebouwen te beschermen tijdens totaalsloop, worden er veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals het plaatsen van schuttingen, stofschermen en het gebruik van sproeisystemen om stof te beheersen. Trillingen worden ook gemonitord om schade aan nabijgelegen structuren te voorkomen.

Hoe wordt de impact op het milieu geminimaliseerd tijdens totaalsloop?

Om de impact op het milieu tijdens totaalsloop te minimaliseren, worden verschillende methoden toegepast, zoals stofbeheersing, afvalbeheer en recycling en zorgvuldige afvoer van gevaarlijke materialen. Het gebruik van energie-efficiënte machines en het minimaliseren van de transportafstanden voor afval en gerecyclede materialen, draagt ook bij aan het verminderen van de milieubelasting.

Wat zijn de voordelen van groene sloop?

Groene sloop, ook wel milieuvriendelijke sloop of circulaire sloop genoemd, richt zich op het verminderen van de impact op het milieu door het maximaliseren van recycling en hergebruik van materialen, het minimaliseren van afval en het beperken van energieverbruik en emissies. Voordelen van groene sloop zijn onder meer het behoud van hulpbronnen, het verminderen van de afvalstroom naar stortplaatsen en het bevorderen van duurzaamheid in de bouwsector.

Wat is de rol van sloopafvalbeheer in totaalsloop?

Sloopafvalbeheer speelt een cruciale rol bij totaalsloop, omdat het zorgt voor een efficiënte verwijdering en recycling van materialen. Het omvat het sorteren van materialen, het beoordelen van hun waarde en het transporteren naar geschikte recycling- of afvalverwerkingsfaciliteiten. Goed afvalbeheer draagt bij aan het minimaliseren van de milieu-impact en het bevorderen van duurzaamheid in de bouwsector.

Kunt u de hulp van ons circulair sloopbedrijf gebruiken?

Onze experts staan voor u klaar, we antwoorden zo snel mogelijk!

Neem contact op