Duurzaamheid / MVODuurzaam ondernemen zit onze genen. Al lang voordat duurzaam ondernemen populair werd en als marketinginstrument werd ingezet, was Van Zundert Sloopwerken al bezig met ‘duurzaamheid’.

Als één bedrijfstak zich leent voor bewust omgaan met de omgeving (Planet) is het immers de onze. Minimaal 95% van vrijkomende materialen uit onze sloopprojecten wordt dan ook hergebruikt, direct of indirect. Direct hergebruik houdt in dat wij nog bruikbare materialen als kozijnen of balkhout weer verkopen op onze locatie in Rijswijk. Indirect hergebruik is bijvoorbeeld puingranulaat dat weer in de wegenbouw of betonindustrie wordt gebruikt.

Social Return (People) vullen wij in door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – langdurig werklozen – een kans te geven om bij ons bedrijf te werken en ervaring op te doen. Functies als opruimer of handsloper zijn hiervoor uitermate geschikt. Doel is natuurlijk dat deze mensen een tijdelijk of een vast contract kunnen bemachtigen.

Maatschappelijk ondernemen kun je niet alleen. Daarvoor moeten we samen optrekken met onze medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en andere belanghebbenden.