Van Zundert

• Ontmanteling van bouwwerken
• Sanering van asbest en bodem

 

Materialen

• Direct bruikbare bouwmaterialen
• Grondstof voor bouwmaterialen

 

Hergebruik

• Hergebruik van bouwmaterialen
• Herontwikkeling van bouwwerken

2.500.000+ m³

vakkundig ontmanteld en gesaneerd

99,5%

herbruikbaarheid
van materialen

10.000+

projecten voorzien
van materialen

50.000+

bomen geplant voor
CO2-compensatie

Bevlogen door circulariteit


Bovenstaande cijfers spreken voor zich. Het resultaat van jarenlange innovatie op het gebied van sloopwerk en sanering. Al 65 jaar lang zijn we bevlogen door circulariteit. Inmiddels is ons familiebedrijf in handen van de derde generatie en worden de werkzaamheden dagelijks aangestuurd door Marc van Zundert.

Meer over Van Zundert

Elk materiaal een tweede leven


Een bestaand gebouw is vaak een schatkamer aan materialen. Bruikbare materialen, die misschien economisch wel aan het eind van hun levensduur zijn maar technisch nog lang niet. Van Zundert heeft al vroeg oog gehad voor de restwaarde die deuren, kozijnen en andere bouwmaterialen vertegenwoordigen. Deze materialen vinden opnieuw hun weg naar de markt via onze dochteronderneming Houthandel Van Zundert, onder de handelsnaam Hout Vandaag.

Slopen met circulariteit als insteek vraagt een andere instelling. Het vraagt om een goede inventarisatie van alle gebouwdelen. Om een behoedzame hand van slopen, om beschadiging of breuk voor te zijn. En het vraagt ook een efficiënt traject om die materialen opnieuw in de handel te brengen, om kosten te besparen.

Restwaarde maximaliseren

Het zijn stuk voor stuk aspecten waarin we als Van Zundert excelleren. Voor ons is het een uitdaging om de waarde van een te slopen pand te maximaliseren. En om zoveel mogelijk van de materialen te behouden voor later, om daarmee een onnodige druk op natuurlijke bronnen te voorkomen.

Meer over Circulair Sloopwerk

Hergebruik van materialen.
Herontwikkeling van bouwwerken.


Waar materialen één op één kunnen worden hergebruikt, ligt de oplossing voor de hand. De bruikbare materialen worden zorgvuldig verwijderd uit het pand en vervolgens gereed gemaakt voor hergebruik. Ook de herontwikkeling van bouwwerken door duurzame renovatiesloop is een geweldige manier om druk op natuurlijke bronnen te verminderen.

Zelfs materialen die niet direct kunnen worden hergebruikt, zoals bijvoorbeeld beton, hebben voor ons een economische waarde. Door slimme recyclingtechnieken gaat het betonskelet van een gebouw een nieuwe toekomst in als ondergrond in de wegenbouw. Ook is beton, vermalen tot puingranulaat, weer de basis voor nieuw beton.

Focus op materiaalwaarde

Circulair slopen met Van Zundert betekent een maximale focus op de waarde van materialen. We zorgen dat alle materialen gereed zijn voor hergebruik of worden gerecycled tot een materiaal dat als nieuwe grondstof kan dienen. Zo combineert Van Zundert economisch werken met milieuvriendelijk opereren.

 

Ervaar zelf onze circulaire werkwijze

Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek

Neem contact op